perjantai 7. toukokuuta 2021

Cantini, Barbara: Mortina ja loma lumolammella (2021)Neljäs zombityttö Mortinasta kertova kirja on jännittävä kesäseikkailu kesäpäiväntasauksen ja punaisen täysikuun aikaan. Mortina asuu salaperäisessä Villa Tuonelassa tätinsä, isoenonsa ja Kaiho-koiran kanssa. Kukaan naapureista ei tiedä, että he ovat zombeja.

Zombiperhe ei ole viettänyt kesälomaa kolmeen vuosikymmeneen, joten kutsu Lumolammelle Kamalia-tädin ja Adalbert-serkun luo otetaan riemulla vastaan. Kesäpäiväntasauksena Lumolammen vedessä on kuulemma erityisiä taikavoimia! Mortina ei tosin erikoisemmin ilahdu nyreän Adalbert-serkun tapaamisesta uudelleen Villa Perikadossa

Rento lomatunnelma saa kesken hauskan uimareissun odottamattoman käänteen: s. 8 -11. Adalbert ja Mortina päättävät yhdessä käyttää apunaan ikivanhaa Lumolammen tarut ja taiat - loitsukirjaa Villa Perikadon pelastamiseksi. He keittävät täysikuuna taikajuomaa, jota kaikki zombit kulauttavat kurkkuunsa, ennen kuin virkailija tulee tarkastamaan tädin taloa.

Onnistuuko harvinaisen eloisa Kamalia-täti vakuuttamaan ikävän, harmaan virkamiehen niin, ettei zombien salaisuus paljastu ja täti saa pitää talonsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti