torstai 11. helmikuuta 2021

Palviainen, Jukka-Pekka: Hanaa, Kosonen (2020)

Ukin mielestä Kaapo on luuseri, jos hänellä ei ole viisitoistavuotiaana mopoa. Siitä se ajatus sitten lähtee, ja kohta Kaapolla on kiikarissa käytetty Skyteam Monkey - jota itse asiassa myy The Jannika, joka on Kaapon mielestä koulun kuumin tyttö. Jannika on voittanut kilpailussa sähköpyörän, eikä tarvitse mielestään enää mopoa.

”Pidä hyvää huolta mun apinasta”-sanoo Jannika.

Kaupat tehdään isän avustuksella, mutta jo samana iltana Kaapo saa todistaa kotinsa ikkunasta, kun Monkey nostetaan pihalta erään punaisen pakettiauton kyytiin ja viedään pois. Eikä Kaapo ehtinyt edes kuvata auton rekisterinumeroa!

Seuraavana päivänä Kaapo saa varkailta viestin. Hän saa moponsa takaisin, jos maksaa määräajassa 200 euroa. Poliisia ei saa sotkea asiaan, mikäli hän haluaa vielä moponsa takaisin. Kaapo ja hänen ystävänsä Valtsu lähtevät itse metsästämään mopovarkaita. Johtolanka kerrallaan asiat alkavat selvitä, ja koko juttu muuttuu yhä kummallisemmaksi. Miksi Jannikan uusi sähköpyörä on samassa kuvassa kaapatun mopon kanssa jossain kellarissa? Saako Kaapo moponsa ehjänä takaisin? Jännitystä, vauhtia ja mopojen pärinää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti