torstai 11. helmikuuta 2021

Aho, Marja: Kaikki menee, Jessiina!Jessiina muuttaa uuteen kotiin maalle, uuteen kaupunkiin, uuteen kouluun. Ja samassa koulussa aloittaa myös biologian opettajana noloakin nolompi isä.

Tämä kaikki saa yläkoulun aloittavan Jessiinan vatsan kramppaamaan kauhusta. Kaiken lisäksi pitäisi vielä löytää ystäviä. Luokassa on onneksi tyttökaksikko Nelli ja Sandra, jotka tutustuttavat Jessiinan paitsi uuteen kouluun myös kiehtovaan harrastukseen. Kaverukset tuntuvat puhuvan ihmeellistä kieltä, mikä ihme on flyeri, basketti ja kaepa?

Hengästyttävän vauhdikas cheerleading on superihanaa voltteineen ja ihmispyramideineen ja tempaa Jessiinan mukaansa. Onneksi hän pääsee mukaan cheerleading -seuran harjoitusryhmään nimeltä Asteroids. Voltteja heittää pian myös hänen sydämensä, sillä treenihallilla harjoittelee myös eräs Max, jonka siniset silmät sulattavat Jessiinan polvet veteliksi.

Jessiinan ystävyys Nellin ja Sandran kanssa ei kuitenkaan suju ilman ongelmia. Hänen kömpelöt kärrynpyöränsä ja kaveeraaminen Nellin kanssa eivät miellytä Sandraa ollenkaan. Jessiina päättää näyttää vaativalle Sandralle, että on yhtä hyvä kuin muut.

Cheerleadingseuran syysnäytös lähestyy. Nyt Jessiinalla on edessään kaikista suurin haaste: miten oppia ylivoimaisen vaikeilta tuntuvat akrobaattiset temput joukkueen esitystä varten? Kirja on hauskaa luettavaa, vaikka ei harrastaisikaan cheerleadingia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti