sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Liitsola, Hilkka: Kajo, Kuunvalo ja Kolmikolkka

Hauska merirosvoseikkailu!

Korkeamuurin orpokodissa eletään turvallisessa ja suojatussa ympäristössä. Johtaja Kuunvalo pitää orvot tiukassa järjestyksessä. Kajo on orpokodin kasvatti, asunut siellä koko ikänsä. Hän ei viihdy muurien kätköissä, vaan kaipaa jotain muuta. Kajon suurin haave on paeta ja joutua sitten merirosvojen kaappaamaksi. Öisin hän hiipii piirtämään karttaa, joka mahdollistaisi paon.

Menneinä vuosina käytiin merirosvosotia. Ja edelleen merirosvojen mainitseminenkin herättää pelkoa. Eräänä päivän lehdessä kerrotaan mustalippuhavainnosta Pääsaaren vesillä. Se saa johtaja Kuunvalon levottomaksi ja pois tolaltaan. Johtajan tarkkaavaisuus herpaantuu ja Kajolle tarjoutuu tilaisuus kadota. Kajo tarttuu siihen ja pakenee. Hänen toiveensa toteutuu viimein.

Kajo löytää merirosvot tai oikeastaan merirosvot löytävät hänet. Hän astuu merirosvojen ansaan ja tulee siepatuksi mukaan heidän laivalleen, jonka mastossa todella liehuu musta lippu. Mutta jokin Kajon ulkonäössä herättää huomiota. Hänen hiuksensa ja silmänsä saavat jokaisen kavahtamaan. Jopa laivan kapteeni Kolmikolkan. Kajo ei osaa vastata tiukkoihin kysymyksiin syntyperästään. Ketkä ovat hänen vanhempansa? Mistä hän on kotoisin? Kuka hän todella on?

Merirosvolaiva seilaa ulapalle mukanaan Kajo, joka ei tiedä, onko hän merirosvojen vanki vai mahdollisesti yksi heistä. Varmaa on vain se, että seikkailut odottavat häntä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti