tiistai 11. toukokuuta 2021

Hautala, Marko: Lauri Luu ja riivattu lukukoira (2021)

 

Lauri Luu ja riivattu lukukoira kertoo Lauri-pojasta, joka ei pidä lukemisesta, ei ollenkaan. Kun hän ottaa kirjan käsiinsä, kirjaimista tulee silmissä vilistäviä muurahaisia, ja päätä alkaa kivistää.
Laurin isä kuitenkin raahaa ankarasti vastustelevan pojan kirjastoon Lukulamppu-nimisen lukukoiran luo. Se on kiltti, pieni valkoinen terrieri, jonka hengitys löyhkää Laurin mielestä kammottavalta.

Lauri on aina ajatellut, ettei jännittäviä kirjoja olekaan. Kaikki muuttuu, kun omituinen, kalvakka kirjastonhoitaja, Kellari-Ulla, antaa hänelle hurjaa luettavaa. Kirjan, jonka kannessa lukee kultakirjaimin: Punaisen papukaijan tarinoita.

Kirjan viimeisellä sivulla on loitsu, jonka vain aikuinen saisi lukea. Lauri kuitenkin lukee loitsun. Silloin kiltti ja ystävällinen lukukoira muuttuu lukukauhun valtaamaksi hirviöksi. Se haluaisi lukea kaikki maailman kirjat yhtä aikaa, ja kun ei voi, se joutuu silmittömän raivon valtaan ja repii kirjat hyllyistä. Lopulta koko kirjasto menee sekaisin, kun kaikki saavat osumia ilmassa lentävistä, revityistä sotakirjoista.

Vain Lauri voi pelastaa tilanteen, mutta miten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti