torstai 23. heinäkuuta 2020

Elina Rouhiainen: Muistojenlukija

Elina Rouhiainen: Muistojenlukija 

Muistojenlukija aloittaa fantasiaa ja maagista realismia sekoittelevan Väki-sarjan, jossa seikkaillaan nykypäivän Helsingissä. Kiuru on 16-vuotias tyttö, jolla on erikoinen kyky: hän pystyy näkemään ihmisten muistoja ja varastamaan niitä. Kiuru on myös kovin kiinnostunut omista juuristaan. Hänen äitinsä on romani, joka on hylännyt perheensä ja kulttuurinsa mennessään naimisiin Kiurun isän kanssa. 

Kiurun äiti ei haluaisi, että tyttö vaalisi romaniperintöä lainkaan, mutta isoäitiään Kiuru saa tavata. Kun isoäiti kuolee, Kiuru alkaa nähdä erikoisia unia henkilöstä, jolla vaikuttaa olevan samankaltaisia kykyjä kuin hänellä itsellään. 

Kuin sattumalta Kiuru törmää hänen uniaan häirinneeseen henkilöön ja tämän ystäviin. Kiurun uudet tuttavat ovat paperittomia siirtolaisia, ja Kiuru samaistuu heidän asemaansa; onhan hänellä itselläänkin ollut melkein koko ikänsä tunne, ettei kuulu selkeästi oikein mihinkään. Lisäksi heitä yhdistää muistojen ja tunteiden lukemisen kyky. Mutta ystävystyessään autiota taloa asuttaviin siirtolaisiin Kiuru ottaa riskin. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy: he joutuvat varastamaan ihmisiltä saadakseen jonkinlaista elantoa. Toinen ongelma on, että joku vaikuttaa olevan erikoisia kykyjä omaavan joukon perässä. Pian Kiuru joutuu pakenemaan henkensä edestä. 

Jos olet lukenut Elina Rouhiaisen Susiraja-kirjoja, niin tämä sarja kannattaa myös ehdottomasti lukaista! Kolme osaa: Muistojenlukija, Aistienvartija ja Unienpunoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti