perjantai 8. huhtikuuta 2011

Lukupiirikirjana: Robert Swindellsin Huone 13

Lukupiirin kirjana oli tällä kertaa englantilaisen Robert Swindellsin jännityskertomus Huone 13. Ennen luokkaretkelle lähtöä nuori tyttö Fliss näkee unta talosta, jonka huoneeseen numero 13 tuntuu liittyvän jokin salaisuus. Saavuttuaan majapaikkaansa Fliss huomaa talon olevan aivan samanlainen kuin hänen unessaan, paitsi ettei siellä ole huonetta 13. Eräänä yönä Fliss herää kummallisiin ääniin ja huomaa, että hänen eräs hänen luokkatovereistaan on vaarassa.

Lukupiiriläiset olisivat kaivanneet syvempää tarinaa ja selitystä oudoille tapahtumille, mutta perusidealtaan kirja oli ihan toimiva. Toisaalta kaikelle yliluonnolliselle ei aina tarvitse löytyä selitystä - jotain voi jättää mielikuvituksen varaan. Kirja hyödyntää perinteisiä kauhuelementtejä, kuten epäonnennumeroita, painajaisia ja synkän talon luomaa tunnelmaa. Juoni oli kuitenkin aika ennalta-arvattava.

Seuraava ja kevään viimeinen kokoontuminen on toukokuun 11. päivä. Vieraana on nuortenkirjailija Anu Holopainen, joka kertoo kirjoittajan työstään. Holopainen on kirjoittanut nuorten fantasiakirjoja. Hän on vieraanamme Lappeenrannan pääkirjaston musiikkisalissa kello 17.30 alkaen ja tilaisuushan on kaikille avoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti