torstai 7. huhtikuuta 2011

Lene Kaaberbol: Näkijän tytär

Näkijän tytär on Näkijä-sarjan ensimmäinen osa. Dina Tonerre, Näkijän tytär, on kotiseudullaan hyljeksitty, sillä kukaan ei halua katsoa häntä silmiin. Dina on perinyt äitinsä lahjan, Näkijän silmät. Näkijällä on kyky nähdä ihmisten synkimmät salaisuudet ja häpeän aiheet.

Kirja alkaa kun Dina kertoo mistä tarina alkaa. Dinan äiti kutsutaan Dunarkiin katsomaan silmiin kolmesta murhasta epäiltyä nuorta miestä, Nicodemus Korppia. Kun Dina päätyy pelastamaan äitiään, hän saa huomata, että on ainakin kaksi joita Näkijän katse ei hätkähdytä: julma Drakon ja linnaa vartioivat lohikäärmeet. Dina ystävystyy Nicodemuksen kanssa, ja yhdessä kaksikko yrittää värvätä apulaisia Dinan äidin pelastamiseksi. Loppu jääköön salaisuudeksi teille...

Pidin kirjan yksinkertaisesta kielestä. Tykkäsin myös siitä, että kirjaan on helppo samaistua. Pidin myös kirjan loppuratkaisusta. Yksi lempijuttuni oli kirjan takakannessa oleva lause, joka selittää todella paljon kirjan ideasta: ”Dina on perinyt äidiltään harvinaisen kyvyn, joka on pikemmin kirous kuin lahja”.

Vaikka paikat ja henkilöt oli kuvailtu loistavasti, jäi silti hieman epäselväksi joidenkin paikkojen ulkonäkö. Ehkä Lene luotti lukijoiden mielikuvitukseen, mikä on tietty hyvä asia, mutta silti kuvailua olisi voinut lisätä. Kokonaisuus ja juoni olivat kiitettävää tasoa.

Suosittelen kirjaa yli 12-vuotiaille, jotta kirjan kokonaisuus tulisi täysin selkeäksi.

Muuta mainittavaa:
-        sijoittuu keskiaikaan
-        minäkertoja
-        jännitystä

Loppuarvosana 9,5
Pinja, 12v. (Sanataidepaja Willit kynät)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti