torstai 15. marraskuuta 2012

Lukupiirin kirjana: Magdalena Hain Kerjäläisprinsessa

Marraskuun lukupiirin kokoontumisessa keskusteltiin tuoreesta suomalaisesta kirjasta nimeltä Kerjäläisprinsessa, jonka on kirjoittanut Magdalena Hai. Kyseessä on ensimmäinen nuorille suunnattu steampunk -romaani.

Kerjäläisprinsessa kertoo Umbrovian prinsessa Gigistä, jonka perhe on joutunut lähtemään vallankumousta pakoon halki Euroopan aina Keloburgin satamakaupunkiin Grönlantiin. Grönlanti on tässä kirjassa meidän historiastamme poiketen sulanut jääpeitteen alta ja on vireä ja asutuskelpoinen maa. Gigin perhe on köyhä ja asuu vaatimattomasti. Vallankaappaajat kuitenkin edelleen vainoavat perhettä. Heidän asuntoonsa heitetään pommi ja perhe pakenee. Kuningatar ja Gigin kolme prinsessasisarta siepataan. Gigi ja hänen ystävänsä katupoika Henry lähtevät vaaralliselle pelastusmatkalle, apunaan ihkaoikea ihmissusi...

Lukupiiriläiset tykästyivät kirjan tarinaan ja kieleen. Juoni oli sujuva, mutta kirja olisi saanut olla pidempikin. Henkilöistä ja heidän taustoistaan olisi haluttu tietää enemmän. Kirja jätti henkilöiden kohtalon kutkuttavasti auki, joten kirjaan on tulossa jatkoa. Lukupiiriläiset aikoivat lukea myös jatko-osat. Kirja ansaitsi kouluarvosanan 9+.

1 kommentti:

  1. Jatkoa on tosiaan tulossa. Sarjan kakkososa Kellopelikuningas tulee ulos kesäkuussa:

    http://www.magdalenahai.com/avainsana/kellopelikuningas/

    VastaaPoista