maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kate Thompson: Yön eläjä

Yön eläjä kertoo 14-vuotiaasta Bobbysta, joka liikkuu jengissä, varastaa autoja ja käyttäytyy huonosti. Yksinhuoltajaäidilläkään ei ole helppoa, joten hän päättää muuttaa Bobbyn ja Bobbyn velipuolen kanssa Dublinista maalle. Bobby tekee heti selväksi, että maalle hän ei aio jäädä.

Maalla perhe asettuu taloon, jonka entinen asukas on kadonnut jälkiä jättämättä. Tavaransakin hän on jättänyt taakseen. Naapurit kertovat Bobbylle, että talossa aikoinaan asuneen perheen lapsikin on kauan sitten kadonnut. Lapsi on tarinoiden mukaan ollut keijujen tuoma vaihdokas.

Bobbya talo tai sen tarinat eivät kiinnosta, vaan hän pyrkii takaisin kaupunkiin keinolla millä hyvänsä. Parissa päivässä vanhat kaverit ovat jo löytäneet muuta tekemistä.
Maalla Bobby kuitenkin alkaa epäillä, että heidän talossaan ei kaikki ole kohdallaan. Kuka on se pieni nainen, joka Bobbyn pikkuveljen mukaan käy öisin heidän talossaan?

Brittiläisen Kate Thompsonin nuortenromaani tarjoaa jännitystä nuorille; tarinaan mahtuu myös kiehtovaa Irlannin mytologiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti