tiistai 12. kesäkuuta 2018

Siri Pettersen: Kupla

Siri Pettersenin uusin fantasiateos Kupla antaa paljon ajattelemisen aihetta. Jos voisi asua kuplan sisällä omassa rauhassaan ja toivoa sinne kaiken haluamansa eikä enää tarvitsisi mennä kouluun, haluaisiko sitä ikinä palata kotiin?

Kine on koulutyttö, jota ottaa päähän lähes kaikki. Vanhemmat ovat rasittavia, koulun uintitunnit kidutusta, ja hänelle on annettu pilkkanimeksi Kupla. Erään erityisen rasittavan koulupäivän jälkeen Kine löytää läheiseltä hautausmaalta pienen lasikuplan, jonka sisällä on riepunukke. Hän puhdistaa kuplan ja vie sen kotiinsa. Kinen herätessä seuraavana aamuna kupla on kasvanut niin suureksi, että se vie puolet Kinen huoneesta. Kine huomaa, että hän pystyy kulkemaan kuplan lasipinnan läpi sen sisälle, mutta kukaan muu ei pysty siihen. Kupla on Kinen ikioma paikka, jossa hän voi asua.

Vähitellen kuplan lasipinta kuitenkin kovenee, ja Kinen on yhä vaikeampi liikkua kuplasta ulkomaailmaan ja takaisin. Lopulta hänen on tehtävä valintansa: jääkö hän asumaan kuplaan ikuisiksi ajoiksi vai palaako takaisin kotiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti