maanantai 16. toukokuuta 2016

Kirjavinkkejä kesäksi, osa 2

Tässä muutama uusi vinkki, nämä vinkit on tehty yhteistyössä Lappeenrannan NuVa:n kanssa. Käy tutustumassa myös NuVa:n blogiin osoitteessa: lprnuva.blogspot.fi 

Laura Lähteenmäki: Nutcase

Saimi ja Juho. Juho ja Saimi. Jossain maalla, ehkä Pohjanmaalla, vanhassa isossa maalaistalossa asuvat sisarukset ovat aina olleet yhdessä. Heillä on paljon yhteisiä inside-vitsejä, yhteinen musiikkimaku ja he ajattelevat melkein kuin samoilla aivoilla. Kun Juho lähtee lukioon kaupunkiin, jää 15-vuotias Saimi yksin. Saimi huomaa, että Juho alkaa viihtyä kaupungissa yhä paremmin, veljen ulkonäkö, käytös ja myös musamaku muuttuvat huolestuttavan paljon. Saimi on aina ollut veljensä vartijana Juhon pähkinäallergian takia. Nyt myös allergia aiheuttaa Saimille lisähuolta veljen hälläväliä-asenteen vuoksi. Helpompaa kuin uusien kavereiden etsintä, on paeta nettiin. Saimi alkaa päivittää taas omaa Olkityttö-blogiaan ja kiinnostuu eräästä blogista, jota luulee myös Juhon lukevan. Blogin kirjoittaja tuntuu tuntevan Saimin ajatusmaailman liiankin hyvin. Kuka blogia pitävä salaperäinen Sumu oikein on? Blogeista tykkääville, yläkoululaisille.

Holly Black & Cassandra Clare: Rautakoe

”Älä koskaan luota taikuriin. Mitä ikinä teetkin, älä missään nimessä luota taikuriin” Nämä sanat mielessään ja traaginen, salattu lapsuus takanaan Callum Hunt osallistuu maagien koulun pääsykokeeseen. Rautakokeen onnistuminen tuottaa iloa, mutta Callum on kauhuissaan. Pahaenteinen tulevaisuus odottaa. Harry Potter –kirjojen faneille, Fantasian ystäville.

Tiainen, Marja-Leena: Khao Lakin sydämet

Miten selvitä siitä, että jäi ainoana perheestä eloon? Kuinka löytää kahdeksan vuotta myöhemmin se thaimaalainen mies, joka pelasti Emmin kiskomalla tukasta palmun latvaan? Miksi juuri Emmi selvisi? Kaiken tragedian alta pilkistää kuitenkin rakkaus ja toivo.

Paretskoi, Jyrki: Shell´s Angles

Kesä, mopo, kaverit ja nätti tyttö – siinä ainekset rennosti sanailevaan kirjaan! Liivijengin toilailuja seuraillaan, eikä kommelluksilta, tappeluilta ja sairaalareissulta vältytä. Sopii erityisesti pojille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti