perjantai 11. maaliskuuta 2011

Lukupiirikirjana: Maria Turtschaninoffin Arra

Lappeenrannan pääkirjaston nuorten lukupiiri kokoontui jo toisen kerran keskiviikkona 9.maaliskuuta, tällä kertaa keskustelun aiheena oli suomenruotsalaisen nuortenkirjailijan Maria Turtschaninoffin fantasiakirja Arra.

Arran juoni on lyhykäisyydessään seuraava: Arra-tyttö syntyy Simoran kylässä suuren perheen kuopukseksi. Hän kasvaa lähes hylättynä metsässä, mutta luo lohtua ja turvaa tuovan yhteyden luontoon. Menetettyään kotinsa Arra ajautuu suureen Lagoran kaupunkiin, missä hän alkaa kutoa kuvakudoksia, jotka saavat myös maan prinssin, Surandon, huomion.

Kirja on taitava yhdistelmä satua ja fantasiaa. Lukupiiriläisten yleinen mielipide kirjasta oli, että kirja oli hyvä ja helppolukuinen. Arran rohkeus vaikeista kokemuksista huolimatta miellytti. Keskustelimme myös siitä, mistä kirjan yleensä tunnistaa fantasiakirjaksi. Ehdottomasti selkein piirre fantasiakirjassa on omaan arkitodellisuuteemme kuulumattomat asiat. Arrassa tätä ovat kuviteltu oma maailma kuningaskuntineen ja Arran yhteys luontoon, kuten tuleen ja metsään.

Seuraava kokoontuminen onkin sitten huhtikuun 6.päivä, kellonaika on sama eli 17.30-18.30.

2 kommenttia:

  1. Arra on mielestäni hyvä ja mielikuvituksellinen kirja, jonka juoni on kiinnostava.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, mukaansatempaava kirja. Juoni hyvä ja mielenkiintoinen. Pidin kirjasta hyvin paljon.

    VastaaPoista