lauantai 8. joulukuuta 2018

Pauli Matikainen: Mustakäsi leirikoulussa

Lappeenrantalaisen kirjailijan, Pauli Matikaisen, Mustakäsi-sarjassa seikkailevat kolme kaverusta Repa, Ana ja Jasu. Kyläkoulun nelosluokkalaiset valmistelevat leirikouluun lähtöä, jonne tällä kertaa soluttautuu mukaan myös kolmasluokkalainen Jasu.

Mustakäsi kavereineen joutuu kommelluksiin jo menomatkalla ja he pelastavat myös open pulasta. Perillä leirikoulussa tavataan ystävyyskoulun oppilaita ja syödään paljon makkaraa. Kaverukset järjestävät käytännön piloja, mutta kannattaako raakoja kananmunia kuitenkaan valmistaa mikrossa? Leirikoulussa pidetään myös iltajuhla ja kotiin palaaminen tuntuu haikealta.

Mustakäsi-kirjat ovat olleet omia suosikkejani aina. Pauli Matikainen kirjoittaa elämänmyönteisellä ja iloisella tavalla. Hän on itse ollut kyläkoulun opettaja ja tämä myös näkyy hänen teksteissä.

Mustakäden seikkailuista voit myös lukea kirjoista Meidän koulu, Meidän kesäloma, Meidän talvi, Salaseura Mustakäsi, Mustakäsi koulunpenkillä, Mustakäsi ja neljäs muskettisoturi sekä Mustakäsi vauhdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti