torstai 5. heinäkuuta 2018

Katja Krekelä: Hurjalinna

Katja Krekelän Hurjalinna-kirjaan kannattaa tarttua, jos pidät mielikuvituksellisista seikkailuista. Viirastuksen kaupungissa voi nimittäin tapahtua mitä vain.

Venkura on aina tiennyt, että hänessä on jotain erilaista kuin muissa ja se saa hänet jatkuvasti vaikeuksiin. Mutta mikä se jokin on, sitä hän ei itsekään ymmärrä. Venkura työskentelee Viirastuksen kaupungissa neiti Frikadellin avustajana, mutta hän ei ole siinä kovin hyvä. Lusikoiden kiillotus ei onnistu ja kun Venkura soittaa pianoa neiti Frikadellille, ei piano suostu tottelemaan. Neiti Frikadelli suuttuu lopullisesti ja heittää Venkuran ulos kodistaan.

Venkura harhailee Viirastuksen kaduilla itsekseen, kunnes huomaa paikallisen herkkupuodin, jossa on esillä kaikenlaisia makeisia. Hän päättää yrittää varastaa sieltä herkkuja. Venkura jää kuitenkin kiinni, sillä Herkkupuodin omistajien poika Herkko huomaa hänet. Herkolta Venkura kuulee paikasta nimeltä Hurjalinna, joka sijaitsee vanhan kalmiston takana. Hurjalinna on niin hurja paikka, ettei sinne uskalla mennä kukaan. Paitsi Venkura, joka päättää ottaa selvää Hurjalinnan salaisuuksista. Tästä alkaa jännittävä seikkailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti